Facebook страница

Pages

ОБЈАВЕ

Преживети месец са платом радника МУП-а? НЕМОГУЋА МИСИЈА!

Текст објављен 25.08.2017.год. на Сајту ВОЈВОЂАНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА:

Војвођанском полицијском синдикату је пристигао текст интересантне садржине од, највероватније, неког ко изузетно добро познаје прилике у нашој “фирми”. Текст преносимо у целости: “Нећемо да се лажемо да је плата полицајца, ватрогасца и других у МУП-у претерано мала.

Просечна плата од 45.000 динара није плата у Србији која се може подвести под реч „мизерија” посебно што данашња радничка класа ради за 20.000, 25.000 динара месечно у приватном сектору. Али свакако „мупов радник„ за посао који ради мора да буде плаћен много више него сада дакле минимум 80.000,00, 90.000,00 динара старт!

Ти исти муповци су 2011. године рецимо имали примања око 55.000 динара рачунајући помоћ коју су примали, и то док је на челу МУП-а био господин Ивица Дачић. Ако упоредимо тадашњу вредност потрошачке корпе, цене комуналија и сличног ….. и данас, након 5,6 година имамо за близу 10.000 динара смањену плату и скок свих цена…

Поред тога дневнице за обезбеђење спортских манифестација и других скупова, данас износе 150 динара, а тада око 2.600 динара….шта рећи а не заплакати… . Реално, није ни чудо што многи у полицији шаљивим тоном кажу : „Ивице врати се, само смо се зезали …. “. Добро, не може а да се не уочи позитивни помак у раду полиције и реформа исте од како је за министра постављен господин Небојша Стефановић, али такво стање неће бити одрживо уколико се не подигну плате полицији и другима у МУП-у.

Ако хоће држава ефикасан сектор безбедности, онда то пријатељу мораш да платиш…време демагогије је одавно прошло. Смањење корупције такође се постиже кроз повећање плата. И оно што је најбитиније да напоменем зашто треба повећати плате; -Зато што им је живот најугроженији од свих других професија, -Зато што немају права да се баве профитабилним пословима као други грађани па тако и немогу додатно да зарађују. -Зато што је МУП огледало државе, а огледало је у овој причи напрсло и под хитно је потребан стаклар.

Војвођанин Срба
                                             Извор: vpols.rs
25.08.2017.год.
у  Н е г о т и н у          |>>>-ПСП инфо-<<<|
                     
                        facebook page

No comments:

Post a Comment