ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

Буђење синдикалног дива...?!! Или тек само још једна фарса...

ПСС, као један од два "велика"
репрезентативна синдиката у
МУП-у, најзад јавно признао
да је изигран !!!
---------------------------------------------------------------------
Да подсетимо... Крајем прошле године репрезентативном синдикату НСП је, наводно, од стране министра "обећано" некаквих 10.000,оо динара једнократне линеарне помоћи за запослене, где је одмах потом други репрезентативни синдикат ПСС, по принципу "мало је куме", пласирао обавештење о постигнутом " усменом" договору са премијером од чак 20.000,оо динара!!! Наравно, запослени у МУП су, по ко зна који пут насели на, сада већ устаљено, синдикално дезавуисање... Обећања су се пренела и у текућу годину, међутим исчекивање и стрпљење је код запослених бивало све мање и мање.
-----------------------------------------------------------------------
Сада, с'ове временске тачке гледишта, у тренутку када нас је све, та синдикална солидарност и иступ ПСС-а изненадила, кад' су не само декларативно већ и практично-директно подржали Војни синдикат Србије у протесту, можемо константовати да је ипак дошло до, тако рећи, признања ПСС-а да је и сам претходно изигран. Такође се да приметити и покушај "буђења синдикалне снаге" кроз подршку и учешће на протесту ПСС-а и то свакако поздрављамо.
Међутим, намеће се логично питање: "где сте раније били и зар полиција и сама, мимо војске уз дужно поштовање, нема својих нагомиланих проблема и зар сумњате у одлучност и вољу полицајаца да Вас подрже кад' поведете и зар нисмо раније имали потреба за протестима па и штрајку?!!

Како год и шта год да је повод тако изненадном отрежњењу и буђењу ПСС-а из дугог сна, те летантном покушају покретања синдикалне свести, солидарности и колективизма код запослених, полицајац на улици је и даље збуњен свом оном " бучном" ћутњом другог репрезентативног синдиката...

Поручујемо ПСС-у да, без обзира на све, може увек рачунати на скромну, али крајње одлучну помоћ и солидарност мањих синдикалних организација, када год је конструктивност и синдикална борбеност у питању, али да свакако нико од нас неће заборавити ону "успаваност" када су се доносиле кључне одлуке по запослене, када је усвајањем новог ПКУ и ЗОП направљено више корака уназад по синдикате односно по запослене и...да се сад' не набраја све оно о чему смо већ писали.
Према томе, знајте, пратићемо Ваше поступке и рад на даље уз наду да ће те, на дуже стазе, успети да покренете машину коју сте, будите искрени па признајте, Вашим не-адекватним коришћењем - похабали.

Истина зна да боли, али је свакако и та бол боља од последица константне лажи, сплетка, дезавуисања и свега осталог што чини цилину окарактерисану као "продаја магле".
----------------------------------------------------------------------
Немојте се сада чудити и нервирати када Вас власт " политизује" тј. кад' Ваш, надамо се крајње искрен безрезервно-синдикални иступ, кроз медије карактеришу као "дневно-политички"... Ви носите добар део кривице и тежине тог терета због " ћутње" када су други "мањи" синдикати иступали на сличан начин... Ви, као један од репрезентативних синдиката сте и криви за то што нас послодавац, тек тамо некаквим олаким етикетирањем кроз медије, фактички дисквалификује у борби у самом старту. 

Вратите моћ оштрине најјачег синдикалног оружја!!!                              
                                          -Игор Ђурђевић ПСП-

29.Новембра 2016.

у.   Н е г о т и н у


У прилогу ~ Писани Акт ПСС-а упућен Председнику Владе Р.Србије...

No comments:

Post a Comment