ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

ПС Неготин - отпочела реконструкција крова на објекту за пресељење... НАЈЗАД!!!

 Подсећања ради...

      Још дана 13.02.2017.год. обратили смо се Кабинету Министра унутрашњих послова Дописом Д-6/17 са указом на знатно отежане услове рада запослених у ПС Неготин пре свега због потешкоћа за рад проузрокованим изразито лошим стањем просторија у којима се налази Полицијска испостава Неготин. Наравно указано је и на проблеме са којима се сусрећу и колеге са Управних послова који су смештени у скученом простору зграде Општинске управе Неготин, као и на проблеме са Саобраћајном полицијском испоставом која је, због многих фактора, привремено пресељена у удаљени (потпуно издвојени) објекат кога користи Неготинско Јавно комунално предузеће.
       Након тога уследило је, с'наше стране, још неколико засебних обраћања разним дистанцама унутар МУП-а са посебним акцентом на ову дугогодишњу проблематику. Указали смо такође и на вишегодишње "помињање" објекта у склопу Дома културе у Неготину на адреси Трг Ђорђа Станојевића 2 у пешачкој зони, као трајног решења за смештај свих организационих јединица ПС Неготин, а који се иначе треба адаптирати обзиром да је наменски изграђен током деведесетих година за потребе тадашње "Славија" банке и никада није коришћен. Захтевали смо што хитније решавање тог проблема, а пре свега утврђивања реалног стања на лицу места и, уколико се заиста ради о локацији за пресељење ПС Неготин, да се спречи даље пропадање тог објекта и да се што хитније исти прилагоди за потребе ПС Неготин.
      
       Дана 14.04.2017.год. Полицијски синдикални покрет је запримио писани одговор из Кабинета министра 01 број 1903/17-4 којим смо извештени о следећем:
- Закључком комисије за стамбена питања и расподелу службених зграда и пословних просторија Владе Р.Србије МУП-у је уступљен објекат на адреси Трг Ђ.Станојевића 2 у Неготину (ранији корисник Славија банка) који може функционално задовољити потребе свих организационих јединица у саставу ПС Неготин. Приликом обиласка овог објекта утврђен је висок степен оштећења проузрокован прокишњавањем крова. Након увида у стање кровне конструкције сачињен је опис радова неопходних за санацију.
Планом јавних набавки за 2017.год. нису предвиђена средства за санацију овог објекта. МУП ће покушати да пренаменом буџетских средстава у првој фази санира само кровну конструкцију у циљу спречавања даљег пропадања објекта, док ће буџетом за 2018.год. бити предвиђена средства неопходна за реконструкцију објекта и канцеларијског простора.

       Наравно, поучени искуствима која нам казују да од класичног "обраћања" и "захтевања" готово да нема ништа без "ургирања на други начин", целу ствар је пратило наше константно апеловање и путем медија кад-год и где-год стигосмо. Ти апели су били - и још увек јесу - базирани на чистом реалном приказу чињеничног стања, без икаквог преувеличавања. Свако ко је прочитао све што смо у бројним писаним медијима изјављивали, имао је прилику да увиди о чему се заправо ради (дугогодишње, вишедеценијско потпуно занемаривање Полицијске станице Неготин). Наравно, као што то иначе бива, такви наши потези нису наилазили на симпатије у самом почетку, а и сада...али суштински, ми не обраћамо пажњу на таква успутна "спотицања" (ваљда је то нормално).
       У вези са свиме тиме Полицијски синдикални покрет је затражио и помоћ од пријатељске (знатно утицајније) синдикалне организације Синдиката Српске полиције који су, на једном од редовних месечних састанка са државним секретаром МУП, изнели проблем који се тиче ПС Неготин и изузетно лоших постојећих услова за рад готово свих запослених.
       У међувремену, на састанку код Начелника Полицијске управе Бор, добили смо уверавања да је министарство најзад показало заинтересовање, одлучност и спремност за решавање тог проблема ПС Неготин.

Најзад нешто конкретно...

         Данас (11.09.2017.год.) грађани Општине Неготин, проласком кроз шеталиште у центру на Тргу Ђорђа Станојевића, од раних јутарњих сати имају прилику да виде мноштво радника на крову тог објекта. ОТПОЧЕЛИ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ КРОВА! По сазнањима које смо добили, након више обиласка тог објекта, снимања и прорачуна надлежне службе из МУП, у дане викенда иза нас дошли су у Неготин "мајстори" који ће предстојећих дана завршити те дуго планиране послове.
        Наравно, након те кровне конструкције, тек' треба буџетом за 2018.год. предвидети средства за унутрашњу адаптацију канцеларијског простора и мноштво других послова. Треба предвидети и простор за паркирање службених возила што ће свакако бити један од већих проблема имајући у виду да се иза тог објекта простире једносмерна улица која је оптерећена саобраћајем. И наравно целу ствар треба пропратити на даље како неби дошло до каквих "не предвиђених одлагања".
      
        После толико презимљених "зима" (о којима смо толико писали у досадашњем периоду) изгледа да запосленима у ПИ Неготин и осталим организац.јединицама у саставу ПС Неготин, предстоји још само једна...

Фото: Нова локација ПС Неготин

11.09.2017.год.
у  Н е г о т и н у             |>>>-ПСП инфо-<<<|

                         facebook page

No comments:

Post a Comment