ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

СТАНОВИ МУП-а (нови пристигли податци)

На E-mail адресу ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАЛНОГ ПОКРЕТА пристигао је одговор на раније стављен Захтев за приступ информацији од јавног значаја, упућен између осталог и Републичкој дирекцији за имовину.

Предметни одговор, односно писани Акт Реп.дирекције за имовину РС броја 360-124/2017 од 23.03.2017.год. достављамо у прилогу овог текста на увид, уз напомену да је по тој конкретној тематици већ доста образложено у више објављених текстова као и претходном тексту ➡СТАНОВИ МУП (први конкретни резултати) објављеног 22.03.2017.год. са линковима (везама) 🌍 ка свим ранијим објавама.

---------------------------------------------------------------------
>>>О важности привременог или сталног решавања стамбенe проблематике запослених, мислим да заиста нема потребе детаљисати ако се има у виду да је питање становања на самом врху приоритета сваког човека, одмах након питања запослења и саме зараде. У конкретном случају ради се о четрнаест постојећих стамбених јединица, односно једанаест јер три су по основи рањавања и погинулих колега додељени далеке 2000те и 2001.године. Осталих једанаест станова остадоше празни сво време док су запослени исчекивали расписивање конкурса који никако да дође. Наравно након отварања овог питања увидели смо да проблем излази из оквира министарства унутрашњих послова и води ка грађевинској дирекцији Србије. Мада, ако се узме у обзир да је МУП требао знатно раније применити репресивније законске мере, онда има вероватно и знатне одговорности и сам МУП. Како год, сада када смо успели да макар покренемо целу ствар са мртве тачке нећемо се освртати уназад већ ћемо пропратити даље активности државног правобранилаштва и ток поступка пред Привредним судом - изјављује председник ПСП Игор Ђурђевић који на даље наводи да у међувремену ПСП критике упућује на адресу представника послодавца у Бору, за свукако наводи, вишедеценијску ћутњу и не предузимање никаквих иницијатива, као и на адресу великих ординирајућих синдиката који нису ни покушали да начну ову тематику на локалном нивоу или нису имали слуха оптерећени набавком буткица, полутки и слично. 
>>>Како се каже међу нама синдикалцима, постоје синдикати као оркестри за весеља и сахране, а постоје и они борбени или данас знани као непослушни наводи Ђурђевић и указује - да ће ПСП своје активности такође из Неготина преместити и у друге средине где се идентификује овакав или сличан случај.
-------------------------------------------------------------------
               
           Како се ПСП већ одређено време бави овом проблематиком сви заинтересовани се могу упознати са до садашњим активностима пратећи линкове ка ранијим објавама. Што се навода конкретног Одговора по допису тиче, из кога свакако произилазе и нови корисни податци за решавање целе ове проблематике и отворене горуће теме, у предстојећем периоду следе даљи кораци о чему ће бити подробнијег и детаљнијег извештавања 📝
                                            
Митрово Поље-Гоч                  -ПСП инфо-
29.03.2017.године.                  

No comments:

Post a Comment