ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЛИДАРНОСТИ

20.12.2016. Неготин - СОЛИДАРНОСТ, КАО ПОЈАМ ОЗНАЧАВА МОРАЛНУ ОБАВЕЗУ ЧОВЕКА ЗА ЧОВЕКА <<<|
-----------------------------------------------------------------------
            Данас се у свету обележава Међународни дан људске солидарности установљен од стране Уједињених нација пре десет година и представља дан када славимо наше јединство у разноликости и подижемо јавну свест о важности солидарности.
             Иницијатива коју је 2005.године покренуо бивши Пољски председник Лех Валенса, знан и као истакнут борац за радничка и људска права, охрабрила је расправу о постизању Миленијумских циљева развоја земаља чланица УН, па је годину дана касније почело обележавање 20.децембра за Дан људске солидарности.
            Уједињене нације се, у духу солидарности, ослањају на сарадњу при решавању међународних проблема економске, социјалне, културне хуманитарне природе. Најсиромашнији заслужују помоћ оних који имају највише те је, у контексту глобализације и растуће неједнакости, те продубљивања и класних подела у свету, неопходно јачање међународне солидарности. Концепт солидарности промовише се као кључан у борби против сиромаштва, за коју је нужна укљученост свих релевантних актера.
---------------------------------------------------------------------
|>>> С'ТИМ У ВЕЗИ, У ДУХУ СИМБОЛИКЕ ДАНАШЊЕГ ДАНА А ОБЗИРОМ НА ЕВИДЕНТНУ АКТУЕЛНУ МЕЂУ-СИНДИКАЛНУ РАЗЈЕДИЊЕНОСТ, -ПСП- ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ АПЕЛУЈЕ НА СВЕ ЧИНИОЦЕ СИНДИКАЛНЕ СЦЕНЕ У ОКВИРИМА НАШЕГ ПОСЛОДАВЦА, ОДНОСНО МУП-А, ДА СЕ СОЛИДАРИШУ У ЦИЉУ КООРДИНАЦИЈЕ И САРАДЊЕ КАД' ЈЕ БОРБА ЗА ЕЛЕМЕНТАРНА РАДНИЧКА И ЉУДСКА ПРАВА У ПИТАЊУ.
СИНДИКАЛНИ ПОЗДРАВ СВИМА...!!!

                         полицијски синдикални покрет
                                      п р е д с е д н и к
                                        Игор Ђурђевић




No comments:

Post a Comment