ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

НПСС ~ некада борбена синдикална спарта, сада изгледа још једна послушна преторијанска гарда...

23.12.2016. у Неготину ~ Поводом актуелних "синдикално-турбулентних" активности у МУП-у објавили смо више текстова у намери да пренесемо наше виђење ствари у току самих збивања, дакле не кад' се прашина слегне и цела ствар оконча. Како још увек нисмо у могућности конкретнијег директног укључења у целу ствар, решили смо да писаним путем односно објавама на Блогу [ http://policijskisindikalnipokret.blogspot.rs/?m=1 ] кога користимо до завршетка израде Сајта, оставимо какав-такав траг, те и да при томе, кроз наше виђење ствари, заправо и утабамо даљу стазу нашег кретања и рада и "раскрчимо себи пут"... Наравно, како је ПСП и настао на полазној основи критике досадашњег синдикализма, тј.рада репрезентативних и других већих синдиката у МУП, као и неких мањих али крајње олкохратско-жутих (даље образложење није потребно јер сви смо сведоци колико нам је добро и како нас представљају и боре се за наша права), логично је и било да нећемо имати прегршт речи хвале и да нећемо бити благи што се из наших досадашњих објава и може закључити...
-------------------------------------------------------------------
Подсећања ради, а и ради појашњења за оне који се интересују, ево неких наслова текстова који се могу пронаћи једноставном претрагом путем Гугл претраживача:
- Буђење синдикалног дива... (-I-) 29.11.2016
- Буђење синдикалног дива... (-II-) 3.12.2016.
- Обмана НСП-а у најави... 7.12.2016.
- Ноћна посета делегације НСП-а... 07.12.2016
- Тематика: Паралелни светови... 11.12.2016.
- Последњи у низу овогодишњих жутих... 13.12.2016.
--------------------------------------------------------------
...али некако, у сплету загонетних и мистично тајанствених описаних околности и догађаја, изостависмо да међу актере уведемо и НПСС (независни полицијски синдикат србије) као четврти по масовности, јачини, величини или како год већ... Некадашња СИНДИКАЛНА СПАРТА знана по тада крајње радикално-борбеном приступу, сада крајње либерално-млитави и неприметни.
Међутим, таман ето готово заборависмо да тај синдикат и постоји, у целој овој гужви међусобног "гађања" осудама синдиката, дана 23.12.2016-те уследила је објава на сајту НПСС коју преносимо у целости:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
POLITIČKI INTERESI IZA SINDIKALNOG IMENA PSS
Nezavisni policijski sindikat Srbije otvoreno pita rukovodstvo Policijskog sindikata Srbije (PSS) zašto obmanjuje javnost pričama da jedino oni zastupaju interese zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao da ostalim sindikatima nije stalo do poboljšanja uslova rada i popravljanja materijalnog statusa policijskih službenika.
Podsećamo da oni nisu jedini sindikalni predstavnici, već da oni imaju podršku manjeg dela pripadnika MUP-a.
Korišćenje obmana i laži, zarad ličnih interesa i isticanje političkih pamfleta ne predstavljaju sindikalno delovanje, a ponajmanje takvo ponašanje može doneti dobrobit zaposlenima. Rad PSS-a ne može se smatrati delovanjem koje je isključivo u interesu policajaca, već taj sindikat sprovodi aktivnosti koje su jedino u interesu njihovog rukovodstva.
Načini delovanja PSS-a nameću logično pitanje u čije ime i po čijem diktatu vode političku borbu. Zato ih pozivamo da se u skladu sa svojim delovanjem registruju kao politička stranka ili da se pripoje partiji u čije ime istupaju, a ne da se kukavički kriju pod okriljem boraca za prava policijskih službenika.
Gospodo iz PSS-a, krajnje je vreme da prestanete sa obmanjivanjem javnosti. Više je nego jasno da većina zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne podržava vaš stav i politizaciju borbe za prava radnika koju sprovodite.
Press NPSS - 23/12/2016
[ http://npssrbije.rs/2016/12/23/politicki-interesi-iza-sindikalnog-imena-pss/ ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~          
              Шта закључити?!! - одговор на то питање произвољно препуштамо Вама, уз следеће сугестивно подсећање:
- Крајем 2015-те НПСС је, док су се остали синдикати у насталој ванредној ситуацији по запослене поводом "анализе ризика" бавили бирократско-осуђујућим стварима, једини изашао са Протестом као знатно борбенијим начином одбране права запослених. Потом је почетком 2016-те уследио и други, праћем константним медијским нападом на послодавца, али без подршке осталих... Наравно, послодавац сукобљен и са осталим синдикатима бирократијом, изнашао је ипак начин да "победи" НПСС као једини синдикат на улици и у медијима са "крајње болним изношењем чињеница". Наиме, послодавац је НПСС демонизовао међу запосленима и политизовао у јавности, а потом га је успео "сломити" унутрашњим "пучем"! Многи се неће сложити, а неки вероватно и заборавише, али тадашњом "Ђурђевданском" скупштином смењен је дотадашњи председник и оснивач НПСС...цела ствар је заиста изведена брзо, жустро и под велом тајне оставивши све нас ускраћене за многе најављене одговоре. Како год, НПСС као "синдикална спарта" више никад' није наступио и полако је нестајао из видокруга синдикално активних колега... И сад' у јеку какве-такве синдикалне борбе ПСС-а која се појави као гром из ведра неба, као покушај буђења синдикалног активизма запослених, под заиста недовољно јасним околностима и нејасним циљем, НПСС излази са овако бомбастично осуђујућим ставом називајући ПСС "политикантима" или како већ... Дакле кључна ствар "политика" као ствар коју је раније послодавац користио против НПСС, сада "укроћени" и "послушнији" НПСС користи у критици активности ПСС... Хмм... Даљи наш коментар није потребан.

Ко се данас и на какав начин "бори" за права запослених? Зашто се синдикати не сложе око елементарних ствари? Докле међусобне расправке и продубљивања међу-синдикалног раскола? Зашто запослени уопште плаћају чланарине таквим назови синдикатима и тиме им свесно дају легитимитет за дезавуисање и при томе вероватно остваривање личне користи...? Кад' ће се полицајац више покренути, освестити и орисетити шта је то синдикат и чему служи? Итд...итд... Прегршт је логичних питања без одговора...

No comments:

Post a Comment