ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

Новогодишњи пакетићи -ССП-

28.12.2016. у НЕГОТИНУ - Дана 27.12.2016-те са почетком од 18.00 сати у Неготину, у локалу "Буренце" у непосредној близини Полицијске станице Неготин, у организацији СИНДИКАТА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ одржана је новогодишња додела пакетића деци запослених у МУП у организационим јединицама са територије Општине Неготин.

         Што се саме организације "журке за наше најмлађе" тиче, коју су феноменално уприличили чланови SHOCK MAGIC TEAM NEGOTIN, показало се још једном да су се напори представника синдиката исплатили...тај закључак се може константовати радошћу и осмесима на лицима деце.
          Што се самих "пакетића" тиче, односно богатог садржаја у њима, суд о томе требамо препустити управо нашој деци.

Што се мене лично тиче, и поред чињенице да се противим синдикалном организовању доделе пакетића јер сам става да сви ми заједничким напорима требамо условити послодавца да, у складу са одређеним законским одредбама, предузима ту обавезу, (што је и један од много мотивационих разлога иницирања настанка ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАЛНОГ ПОКРЕТА којим председавам) ипак морам бити реалан и похвалити све уложене напоре синдикалних активиста ССП предвођених председником КЦ Бор ССП колегом Мирославом Стојимировићем и при томе пренети, овом приликом, мишљење моје деце... Пакетићи, конкретно играчке су прелепе и вреде сваки уложени динар! При томе бих напоменуо и констатацију неких од родитеља да је сама могућност претходног каталошког одабира играчака за сваки пакетић по-наособ, феноменална иновација, али уз то и додатно оптерећење за организаторе који су, уз све пословне свако-дневне обавезе ипак изнашли начин да прохтеве свих нас, тј. жеље наше деце употпуне и оправдају сво поверење чланства! Наравно, увек има оних који су незадовољни, или имају каквих примедби, али су то увек они који се никад' нису питали на који начин и како-чиме могу помоћи свој синдикат, а углавном увек "траже" од синдиката...али добро, шта је ту је, од понеке "лоше" критике не треба болети глава кад' је циљ да се усреће наши најмлађи-најмилији јер...то је и суштина свега на крају, а ССП се показао као доследан.
           Дакле све похвале за ССП уз сугестију да се уложе крајњу напори у будуће да се послодавац примора и укључи у овакве акције и да преузме сав тај финансијски терет који је до сада "падао" само на синдикате - ДЕЦА СУ У ПИТАЊУ ПОБОГУ!!!

Што се мене лично тиче, сада када је ПСП овог текућег месеца и званично регистрован као "најмлађи" синдикат у МУП, као дугогодишњи члан ССП (без неког активнијег учешћа) а сада као изабрани председник ПСП као независне-самосталне синдикалне организације, размотрићу задржавање чланства у ССП у складу са статутарним одредбама баш из разлога што сматрам да ССП оправдава поверење чланства и запослених, на основу мноштва примера се то показало а не само у вези са пакетићима што свакако није примарна активност синдиката. Наравно, сад' сви вероватно постављају логично питање "Па чему онда формирање новог синдиката?!" - одговор се налази у идејним и програмским настојањима буђења борбенијег синдикализма... Али о томе другом приликом, није сад' овде прикладно у конкретној теми.

Срећно свима, а пре свих нашим најмлађима, у предстојећим празницима !!!

                         полицијски синдикални покрет
                                        Игор Ђурђевић

No comments:

Post a Comment