ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

3 повређена полицајца за по 150 динара дневнице

18.04.2017.год. је у Београду одигран још један тзв. фудбалски дерби између Партизана и Црвене звезде...
            Утакмица је иначе првобитно планирана за одигравање 16.априла, али је по одлуци фудбалског савеза, због Ускршњег празника померена за следећи дан. Потом је, по процени Министарства унутрашњих послова померена за још један дан, вероватно услед чињенице да се и 17.априла празнује па би ангажовање већег броја полицајаца изискивало и додатне "непотребне" трошкове који би се огледали на потребно увећање дневног коефицијента плата због рада у нерадне дане. Како год, утакмица је померена и заказама за 18.април.
             Наравно, какав би то "дерби" био а да полиција која је ангажована из ко зна колико Полицијских управа из унутрашњости и жандармерија и других организационих јединица не блокира бар трећину Београда?!! И какав би то "дерби" био да макар до једног напада на полицију не дође од стране, како то медији кажу "навијача", а у суштини "хулигана"?!!
             Овог пута, пре саме утакмице, на траси кретања једне од група тих хулигана, дошло је до напада на полицију и обрачуна са припадницима полиције где су троица колега повређена када су погођена каменицама... Ништа ново - ето још једног "напада на државу" са три повређена "представника" те исте државе која је толико пута до сада бивала на такав начин нападана и убијана да смо сви фактички и навикли на то...и ето, како медији преносе "лакше повређени полицајци" - вероватно гледаоцу телевизије или читаоцу новина више и не пара уши тај податак. Без "теже повреде" или недај Боже "убиства" више и није нека вест... У каквој ми то држави живимо?!! Где је сасвим нормално да је нападају и убијају, а да она при томе готово прстом не мрдне да се заштити и да заштити оне који њена обележија на униформама носе и који се, готово бесплатно, за њу жртвују...!!!
Наравно, о односу те исте државе према својим полицајцима које нападају и убијају већ је толико речи било да заиста више нема "вајде" понављати... Не вреди више ни понављати да је дневница тих полицајаца, за таква ангажовања на утакмицама високог ризика, свега мизерних 150,оо динара!!!
Ето прилике да још једном, као што ћемо увек то радити, подсетимо и на наш ранији, прошлогодишњи текст, КАКО ПОЛИЦАЈАЦ ЗАРАЂУЈЕ ДНЕВНИЦУ ОД 150 ДИНАРА, у коме је до детаља и танчина све пренешено и описано, па нек' читају и министар и сви редом ако већ нису.
               Како од нашег чланства, а припадника ИЈП Борске чете сазнајемо, на локацији на којој су били распоређени није долазило до инцидената овог пута, за разлику од других локација. Дакле ето, овог пута су макар они имали среће и глатко "инкеширали" по 150 динара дневнице. Једино ето, како су кренули ујутру рано на то ангажовање, повратак у Бор им следи тек током ноћи...Неготинцима и Мајданпечанима и по сат времена додатног путовања...а Кладовљанима чак и два, као и увек. Дакле ангажовање од јутра па до зоре, двадесетак сати за пуну дневницу!!!
                Шта рећи...сачекаћемо вести сутра, можда наш министар и овог пута оштро вербално осуди напад на полицајце и пореди тај атак са нападом на државу...итд итд (оне флоскулне реченице).

На сву срећу нема настрадалих - идемо даље колеге...сутра је нови дан који доноси свакодневна редовна ангажовања по Полицијским станицама.

18.04.2017.год.
у  Н е г о т и н у                          -ПСП инфо-

No comments:

Post a Comment