ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

ДОПИС МИНИСТРУ И ДИРЕКТОРУ

17.02.2017. Неготин - Министру унутрашњих послова госп.Небојши Стефановићу и Директору полиције госп.Владимиру Ребићу достављен је писани Акт - Допис кога је, дана 13.02.2017.год. испред Полицијског синдикалног покрета, упутио председник синдиката Игор Ђурђевић.
           
             Дописом (Апелом) је указано на вишегодишње срозавање услова рада запослених у Полицијској станици Неготин које, поред тога што проузрокује отежане услова рада запосленима, сада проузрокује и индивидуална оптерећења код сваког полицајца на терену који фактички обавља посао двоице, троице или четворице свакодневно. Указано је такође и на хронични недостатак техничко-материјалних средстава за рад а приказан је и проблем радног простора.
------------------------------------------------------------------------
Два сменска полицајца и једно службено возило за подручије целе Општине Неготин са свим градским и свих 40 сеоских месних заједница (око 45.000 становника) - а често само ЈЕДАН полицајац а и тај једини ауто зна да изда  !!!
------------------------------------------------------------------------
             Како се свеобухватно описано стање сагледано кроз призму безбедности и заштите на раду запослених, директно односи и на квалитет и обим послова на терену, указано је и на сасвим логично и оправдано незадовољство грађана Општине Неготин који се, у целој тој таквој ситуацији, налазе на удару криминалаца поготово становништво сеоских месних заједница где је у таквим условима немогуће успоставити редован секторски рад полиције па мештани тих села и по месец дана не виђају полицију на терену...а када виде полицајца онда тај полицајац обезбеђује лице места вршења увиђаја (проваљена кућа, обијена продавница и сл.)
-----------------------------------------------------------------------
Допис је закључен ставом Полицијског синдикалног покрета да се проблематика Полицијске станице Неготин, у предстојећем периоду, мора сврстати у сам врх приоритетности за изналажење привремених а потом и трајних решења.
------------------------------------------------------------------------

У  Н е г о т и н у
17.02.2017.год.                        - ПСП инфо -
______________________________________________

Д о п и с :

No comments:

Post a Comment