ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

Подршка протесту ССП !!!

➡ ПОДРШКА ПРОТЕСТУ ССП-А !!! ⬇
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
04.02.2017. Неготин 🚩 У понедељак, 06.02.2017.год. у Новом Саду испред зграде суда и тужилаштва, са почетком у 5 до 12 сати одржаће се Протест полиције најављен од стране Синдиката Српске полиције (ССП) поводом напада на жандарма и његову супругу, на улици у Новом Саду у ноћи 24/25.01.2017. када је жандарм, од стране двоице нападача брутално претучен и када је такође тешке телесне повреде задобила и присутна његова супруга.
Наиме, како се након тог немилог догађаја у јавности појавио и снимак са оближње камере видео надзора на коме се виде детаљи седмоминутног иживљавања над припадником МУП-а који умало и живот није изгубио, поред осталих, дана 28.01.2017. се Саопштењем за јавност огласио и Полицијски синдикални покрет (ПСП) којим је најоштрије осуђен конкретан догађај.
У међувремену, обзиром на учесталост напада на припаднике полиције, те сходно вишегодишњој пракси благих осуда таквих деликта од стране надлежних судова чиме се, по становишту ПСП као и осталих синдиката у МУП, охрабљују нападачи на полицајце тј. криминалци (назовимо их правим именом), ССП је за дан 06.02.2017. год. најавио Протест испред зграде суда и тужилаштва у Новом Саду и позвао све остале полицијске синдикате, удружења као и грађане да присуствују окупљању и самом протесту како би исказали неслагање са актуелно благом казненом политиком која се примењује као санкција за таква дела.
Наравно, ПСП се у потпуности слаже са таквим сагледавањем стања ствари и овом приликом најављује подршку и учешће на протесту уз апел свим владиним и невладиним организацијама, свим удружењима грађана, свим политичким странкама (на власти и у опозицији), свим релевантним чиниоцима друштва у целини да се огласе и да дођу тим поводом на заказан протест. Тиме се заправо, како су у ССП конципирали, не врши притисак на судство већ на против, пружа се подршка и охрабљују се судије за праведно доношење пресуда којима би се, стриктном применом постојећих законских регулатива, починиоци таквих кривичних дела оштрије осуђивали. Полиција се наравно ставља на располагање за пружање свих законских овлашћења у правцу заштите судија у случају да се какав притисак на њих врши.
Не дозволимо да Србија постане ријалити-програм где криминалци пролазе некажњени за почињене нападе на полицију што заправо, како и многи политичари тврде, представља напад на саму држававу. Заштићен полицајац је мотивисан за рад и тиме омогућен да пружи сву заштиту и грађанима!
С`тим у вези такође упућујемо апел и медијима да хитно престану са промовисањем вишеструко осуђиваних криминалаца путем тих тзв. Ријалитија којима се чак, у тако искривљеној правди, одлажу и санкције односно извршења затворских казни како би могли несметано учествовати. То омогућавање таквим лицима да могу слободно износити своје ставове, виђења ствари и промовисати своја размишљања путем телевизије, директно утиче на омладину која се на жалост поистовећује са тим, на први поглед слаткоречивим криминалцима. Та негативна друштвена појава у потпуности узима маха упоредним благим осудама

нападача на полицајце који, под тако креираним околностима, заправо само стичу рејтинг у свом окружењу. Медије такође позивамо да адекватно пропрате сам протест и увере се у основаност, потребе и исправност подизања гласа нас полицајаца овог пута окупљених око ССП као једне од највећих синдикалних организација у МУП са поверењем великог броја запослених.

Заштитите полицајца да би и он Вас и цело друштво могао заштитити - судите по закону и макар изравњајте полицајца са правима грађана - не дозволите да напади на полицију постану свакодневница !!!

Колеге, видимо се у понедељак у пет до дванаест у Новом Саду !!!

полицијски синдикални покрет
п р е д с е д н и к
Игор Ђурђевић

No comments:

Post a Comment