ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

КАРИЈЕРНО НАПРЕДОВАЊЕ

18.02.2017. Београд - На сајту Владе Републике Србије објављено је обавештење МУП-а РС у коме се наводи да је на седници Владе усвојена Уредба о каријерном напредовању полицијских службеника.

Потпун текст са сајта преносимо у целости:

➡         Министарство унутрашњих послова саопштило је да је Влада Србије усвојила протекле недеље Уредбу о каријерном напредовању полицијских службеника, која на потпуно нов начин, кроз јасно дефинисан транспарентан поступак прописује услове каријерног развоја и напредовања полицијских службеника, што ће допринети професионализацији припадника МУП-а и јачању интегритета полиције.

Усвојеном уредбом, Министарство унутрашњих послова, по први пут посебним подзаконским актом, у складу са савременим тенденцијама управљања људским ресурсима, посвећује пажњу каријерном развоју, а суштинска промена, прописана овом уредбом, у односу на претходни модел напредовања, је у јасно и транспарентно дефинисаним процедурама, једнаким за све запослене. 

Главна новина коју уводи овај акт је да ефективни радни стаж није једини услов за напредовање у непосредно виши чин или звање, већ је неопходно да кандидат испуни и друге услове везане за одговарајући степен образовања, успешно завршене обуке за чин или звање односно положен испит за ниво руковођења, године проведене у претходном чину или звању, просечна трогодишња оцена која не може бити нижа од "истиче се - 4". 

Такође, у односу на ранији пропис,  не постоји превремено и ванредно унапређење, а једна од најбитнијих новина је да се време проведено у чину или звању са нижим степеном образовања не рачуна за напредовање, приликом премештаја на радно место са вишим степеном образовања.

Усвојени модел напредовања, у случају промене радног места подразумева спровођење интерног конкурса у складу са актом донетим у овој области. 

Конкурсна комисија, на основу оцена кандидата остварених у свим фазама изборног поступка, даје предлог најбоље рангираних кандидата. 

Руководилац, који је предложио попуну радног места, опредељује се за једног од њих.

Овим моделом се пооштравају услови напредовања и истовремено се указује на потребу и значај стручног оспособљавања и усавршавања полицијских службеника, потребу остваривања максималних резултата рада, објективно оцењивање истих, као и неопходну транспарентност у процедурама оцењивања, конкурса и каријерног развоја и напредовања.

Уредба о каријерном развоју полицијских службеника ће се примењивати од 1. септембра 2017. године, због припрема које ће Министарство унутрашњих послова предузимати у циљу усклађивања уредбе и новог акта о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места.

Министарство унутрашњих послова ће постепено уводити нови каријерни модел који ће омогућити да се полицијски службеници најпре оспособљавају за одређене послове, развијају и напредују у складу са оствареним резултатима рада, компетенцијама и личним циљевима, а све ради ефикасног и ефективног функционисања Министарства, наводи се у саопштењу.

УРЕДБА [link]: https://files.acrobat.com/a/preview/5f3179f3-d33a-4b04-ab52-37670be3301c                                                  

                                                 - ПСП инфо -

No comments:

Post a Comment