ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

УПУЋЕН ДОПИС [ПСП➡ССП]

19.02.2017. Неготин - ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ упутио је Допис СИНДИКАТУ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ са апелом на синдикалну солидарност уз молбу за помоћ у решавању нагомиланих проблема са којима се свакодневно суочавају запослени у Полицијској станици Неготин.
            Наиме, дана 13.02.2017.год. Полицијски синдикални покрет је упутио Допис Министру унутрашњих послова и Директору полиције указујући на катастрофално лоше услове рада у Полицијској станици Неготин на коју иначе ПСП већ одређени период интензивно указује [у вези истог објављен текст под називом ДОПИС МИНИСТРУ И ДИРЕКТОРУ са ближим детаљима и приложеним самим дописом]. Како су иначе досадашње активности ПСП у том погледу пре свега конципиране на анимирању што већег броја запослених у ПС Неготин на укључење у рад синдиката (које је евидентно) и упознавању и шире јавности са постојањем тих одређених проблема, цела ствар је крунисана управо слањем тог дописа министру и директору. Ту се за сада и окончавају реалне садашње могућности ПСП обзиром на немогућност конкретнијег директног изношења проблема и свих детаља и релевантних чињеница пред послодаваца.
             Међутим, Главни одбор ПСП је потом донео и заиста несвакидашњу одлуку да се заправо помоћ за презентовање тих проблема запослених у ПС Неготин затражи од неких од већих синдиката, тј. синдикалних централа које су у отвореном-директном дијалогу са радном групом МУП којом руководи Државни секретар. Наравно, имајући у виду устањен "не-таласајући" став кога заступа један репрезентативни синдикат, потом имајући у виду "дугогодишњу успаваност" другог репрезентативног синдиката који се "као" одједном пробудио у последње време и одмах "улетео" у неку другу крајње конфузну крајност, а пре свега имајући у виду уочљиву упорност и истрајност у таквом раду и темељитост извештавања са свих тих састанака коју изражава ССП као синдикат са још увек не признатом репрезентативношћу а који има своје учешће у радној групи, једногласно је одлучено да се ПСП за помоћ обрати управо ССП коме би се самим тиме указало поверење за заступање у том смислу. Сама та помоћ би се иначе, по мишљењу и ставу ГО ПСП, огледала у адекватном преношењу и предочавању тих проблема Државном секретару и члановима радне групе у циљу да се Неготин, као такав, што пре макар доведе у врх списка приоритета и да се најзад, након дугогодишње "ћутње" и константног "запуштања" проблема, отпочне са "помињањем" Полицијске станице Неготин како би се "једног дана" у догледно време и почело са решавањем једног по једног проблема - а има их заиста много и готово је немогуће побројати их...
          С'тим у вези председник ПСП Игор Ђурђевић упутио је предметни Допис председнику ССП Лазару Ранитовићу [Акт дописа у прилогу].
                                                - ПСП инфо -      

No comments:

Post a Comment