ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

ДРУГИ ОДГОВОР ИЗ КАБИНЕТА МИНИСТРА

Дана 13.06.2017.год. пристигао је, након скоро па три месеца, (други) одговор из Кабинета министра унутрашњих послова на наш (други) Допис Д-12/17 од 17.03.2017.год. кога смо упутили Државном секретару госп.Милосаву Миличковићу. У том Допису смо, поред приложеног ранијег Дописа упућеног Министру и Директору полиције, и (првог) дописа кога смо упутили Државном секретару и друге дописе које смо упутили надлежним службама, такође приложили и циљано састављен фото-албум приказа лошег изгледа, стања и нефункционалности просторија ПИ Неготин.
       То наше обраћање је усмерено на два конкретна питања која смо концепирали по принципу приоритетности:
1.) Станови МУП-а на локацији "Градиште 2" у Неготину (једанаест стамбених јединица чија расподела није извршена последњих седамнаест година)
2.) Просторна проблематика са којом се запослени у ПС Неготин сусрећу на раду у службеним просторијама, а пре свих полиц.службеници у ПИ Неготин...
        О том конкретном Допису и обраћању писали смо у тексту Извин'те а јел' смемо и ми нешто да питамо...?! од 17.03.2017.год.

       У међувремену смо успоставили контакт са надлежном службом Одељења за стамбене послове те смо, након више узајамних размењивања података дописима, од стране Начелнице тог одељења обавештени да је, по питању "станова" покренут поступак пред надлежним Привредним судом у Београду, преко јавног правобранилаштва против Грађевинске дирекције Србије, ради утврђивања права имовине.
        У међувремену смо такође, након разних активности међу којима и "јавним наступима" путем медија где смо указивали на катастрофално лоше услове рада запослених у ПС Неготин, извештени и делимично уверени да се са иницирањем решавања целе те проблематике ипак нешто догађа. Неке од појединости које се тичу недостатка средстава за "пресељење" ПС Неготин као и у међувремену промењеног става локалне самоуправе и сада "постојања воље" за учешћем и помоћи у брзом решавању целе ствари, саопштене су нам у међувремену на састанку са Начелником ПУ Бор кога смо циљано иницирали са представницима и других синдик.организација које делују у Неготину.

ШТО СЕ ПРЕДМЕТНОГ ЗАПРИМЉЕНОГ ДОПИСА ТИЧЕ, ИСТИ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У ПРИЛОГУ...

07.06.2017.год.
у  Н е г о т и н у         |>>>-ПСП инфо-<<<|

                           facebook page

No comments:

Post a Comment