ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАЛНИ ПОКРЕТ
Јединствена синдикална организација запослених у МУП Р.Србије основана 17.10.2017.год. у Неготину као самостални и независни синдикат, аутономан у односу на све синдикалне централе и као такав регистрован 02.12.2017.год. -ПСП- представља и заступа председник Игор Ђурђевић - контакт: 019/542-955; 956; 957; 069/22-33-513; E-mail: policijski.sindikalni.pokret@gmail.com ; Адреса централе: Момчила Ранковића 2, 19300 Неготин. [Рег.бр.24442; м.бр.17900536; пиб: 109931569]

ПРИСТИГАО ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ У ВЕЗИ НАБАВКЕ И ПОДЕЛЕ УНИФОРМИ ЗА ПРИПАДНИКЕ ИЈП

У претходном тексту УНИФОРМЕ ЗА ПРИПАДНИКЕ -ИЈП- навели смо да ће чланство и остали запослени у МУП, пре свих припадници Интервентне јединице полиције, бити с'наше стране информисани након прибављања одговора на наше писање упућено Сектору за материјално-финансијске послове МУП-а од 19.06.2017.године, тј. на постављено питање:
Када се планира расписивање тендера за набавку комплета униформи за припаднике -ИЈП-...? (ако се има у виду да би се и подела те униформе требала спровести по подручним полицијским управама током 2017.године)

С'тим у вези обавештавамо да смо дана 28.06.2017.год. запримили електронском поштом одговор прослеђен од Одсека за сарадњу са синдикатима - Одељења за односе за запосленима следеће садржине:
- Postovani, u vezi dostavljenog mejla koji se odnosi na zahtev Igora Djurdjevica za dostavom informacija po pitanju nabavki uniformi za pripadnike IJP, obavestavamo Vas da je u skladu sa zakonskim propisima i raspolozivim novcanim sredstvima planirana i sprovedena nabavka uniformi za pripadnike IJP. Prve isporuke ocekuju se u avgustu 2017. godine. 
Za sve dodatne informacije, stojim Vam na raspolaganju.
S poštovanjem
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Sektor za materijalno - finansijske poslove
Odeljenje za poslove javnih nabavki
Valerija Lepotić
Zamenik načelnika odeljenja

Дакле припадницима ИЈП не преостаје ништа друго него да "верују" да ће с'крајем лета и почетком јесени доћи до поделе комплета униформи који се исчекује годинама, готово па петнаест година од последњег опремања комплетима који, чисто подсећања ради, тада су имали "по једне панталоне" !!!

Међутим, свако ко је прочитао наше обраћање, тј. наш претходни текст на ову тему |>>>[LINK]<<<|, имао је прилике да увиди на основу каквих претпоставки и сазнања ми базирамо сумње да је до набавке у досадашњем периоду уопште и дошло. Свакако оваквим одговором нисмо отклонили у потпуности те сумње...

Како год, што се нас као синдикалне организације тиче, обзиром да нам је остављена могућност да се обратимо за све додатне информације, најављујемо поновно-директно обраћање како би покушали да сазнамо о коме се добављачу и произвођачу униформи тиче, а пре свега како би отклонили недоумице у вези са нашим сазнањима која нам индикативно казују да током 2016-те и током текуће 2017-те нису спроведени тендери за јавну набавку комплета униформи за ИЈП (уз могућност да грешимо нашим лаичким приступом овој ствари), а о чему нам иначе није одговорено овом приликом па, уз сва оптимистичка охрабљивања, ми с'правом задржавамо клицу скептицизма у вези са целом овом тематиком.

28.06.2017.год.
у  Н е г о т и н у        |>>>-ПСП инфо-<<<|

                       facebook page

No comments:

Post a Comment